CHIROPRAXIE DESIMPELE

Maak een Afspraak

INFO EERSTE BEHANDELING

WAT IS CHIROPRAXIE

Chiropraxie is een discipline binnen de gezondheidszorg die zich voornamelijk toelegt op de diagnose, de behandeling en de preventie van aandoeningen aan het bewegingsapparaat, met in het bijzonder nek- en rugklachten.  Met zijn universitaire opleiding is de chiropractor gespecialiseerd in de behandeling van gewrichts-, spier- en aanverwante zenuwaandoeningen, vooral aan de wervelkolom en de omliggende gewrichten. Men kan een chiropractor dus terecht een rugspecialist noemen.  Chiropraxie maakt geen gebruik van medicijnen, inspuitingen, infiltraties of operatieve ingrepen. De belangrijkste behandelingsmethode heeft speciale aandacht voor de wervelkolom en bestaat uit snelle, korte, precieze impulsen op een gewricht of spier die gewoonlijk pijnloos verlopen.

Daarnaast omvat de behandeling bij de chiropractor spierversterkende en mobiliserende oefeningen alsook advies over de algemene nek- en rughygiëne.

WAT KUNNEN WE BEHANDELEN?

 • Acute en chronische lage rugpijn (lumbago, spit, verschot, artrose, overbelasting)
 • Chronische lage rugpijn
 • Ischialgie/sciatica
 • Discus Hernia
 • Nekpijn
 • Zenuwpijn
 • Hoofdpijn (spanningshoofdpijn, migraine)
 • Whiplash
 • Schouder- en armklachten
 • Spierpijn
 • Stressgerelateerde spanning
 • Sportblessures
 • Gewrichtspijn
 • Zwangerschapsgerelateerde rugklachten
 • Peesontstekingen
 •  

KAN JE EEN TERUGBETALING KRIJGEN?

In België wordt chiropraxie gedeeltelijk terugbetaald door de ziekenfondsen en private verzekeraars. Hiervoor is geen voorschrift vereist. Contacteer uw ziekenfonds of chiropractor voor verdere inlichtingen.

Klik hier voor meer informatie over terugbetaling

KAN CHIROPRAXIE MIJ HELPEN?

De graad van patiëntentevredenheid bij behandeling door een chiropractor ligt in België op 90%. Dat is een van de bevindingen van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE). De algemene graad van patiëntentevredenheid in de gezondheidszorg in België is 78%. Chiropraxie scoort dus zeer goed ten opzichte van het gemiddelde.

WAT IS DE 'KRAK'?

Er zijn verschillende theorieën over waarom deze plotselinge drukverandering plaatsvindt tijdens een chiropractische manipulatie. Sommigen geloven dat de verandering in druk de gewrichtscapsule oprekt en een plotseling uitstoten van gassen veroorzaakt. Anderen geloven dat de verandering in druk een tragere uitstroom van vloeistof in het gewricht veroorzaakt, wat op zijn beurt een verandering in druk veroorzaakt en het kraakgeluid.

Het is belangrijk op te merken dat het kraakgeluid tijdens een chiropractische manipulatie niet altijd aanwezig is en dat de aanwezigheid ervan geen indicatie is voor de effectiviteit van de behandeling. Het is een normaal en veilig aspect van sommige chiropractische technieken en wordt door veel patiënten als geruststellend ervaren.

WELKE OPLEIDING IS VERPLICHT?

De opleiding chiropraxie, waar ook ter wereld, is een gestandaardiseerde, geaccrediteerde, voltijdse studie van minstens vijf jaar op universitair niveau. De opleiding vertoont grote gelijkenissen met de opleiding geneeskunde. Daarnaast genieten studenten een specifieke, klinische opleiding tot chiropractor. Na de masteropleiding volgt nog een deeltijdse beroepsopleiding van één jaar.

Klik op het logo voor meer info over de scholen.

INSTALLEER ITSME!

Door Itsme op uw telefoon te installeren kan u samen met uw chiropractor de nodige medische geschiedenis en andere relevante informatie bekijken. Dit kan de zorg en behandeling verbeteren omdat uw chiropractor een beter inzicht heeft in uw gezondheidssituatie.

HOEVEEL BEHANDELINGEN?

Het aantal behandelingen dat nodig is om verbetering te zien, hangt af van de specifieke klacht van de patiënt en kan variëren van persoon tot persoon.

Op 3 behandelingen moet er zowel voor u als voor ons een verandering zijn opgetreden om verdere behandeling te kunnen verrechtvaardigen. Als er geen verandering is na 3 behandelingen zullen wij u terug verwijzen naar uw huisarts of samen met u een alternatief zoeken.

HEB JE EEN VOORSCHRIFT NODIG?

Chiropractors werken doorgaans niet op basis van een voorschrift, maar wel vaak op verwijzing. Dit betekent dat u geen voorschrift nodig heeft om een chiropractor te raadplegen.

In de praktijk zien we echter meer en meer mensen die door hun arts worden verwezen voor een mechanische analyse en onderzoek naar de oorzaak van het probleem.

VOOR WIE IS CHIROPRAXIE?

Chiropractie is geschikt is voor mensen van alle leeftijden. Of het nu gaat om baby’s, kinderen, volwassenen of ouderen, de behandeling wordt aangepast aan de specifieke klachten en de leeftijd van de patiënt.

TE LAAT OF NIET AANWEZIG?

Indien u een afspraak hebt gemaakt, maar onverwacht verhinderd bent, dan vragen wij u om ons zo snel mogelijk te verwittigen. We begrijpen natuurlijk dat sommige situaties onvermijdelijk zijn, maar we stellen het op prijs als u ons minstens 24 uur op voorhand op de hoogte brengt, zodat we de vrijgekomen tijd aan andere patiënten kunnen aanbieden. U kan ons telefonisch bereiken of uw online consultatie annuleren.

Wij proberen er alles aan te doen om u de best mogelijke service aan te bieden en stipt te werken. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen hebt.

eddy smeteddy smet
19:42 27 Sep 22
Altijd geholpen , alles zit daarna op zijn plaats
saban bilicisaban bilici
09:12 23 Feb 22
Onze dochter die ongelofelijk veel last had van krampen, ontroostbaar was en slecht sliep, is na de behandeling van de magische handen van Hans een totaal andere baby. Ze heeft veel minder last van krampen, slaapt beter en is een tevreden baby!Een bekwame chiropractor met liefde en passie voor zijn vak. Top!
anja vervaertanja vervaert
21:57 09 Nov 21
Een aanrader met zeer goed resultaatKent zijn job 👍
Memtj P&PMemtj P&P
08:28 10 May 21
Heel gemakkelijk online reserveren of telefonisch. Na vriendelijk onthaal word je doorverwezen om in hygiënisch een soort pashokje je uit te kleden om daarna onderhanden genomen te worden door uiterst beleefde mensen die hun vak zeker kennen. Ze laten je enkel terug komen wanneer het nodig is. Ik kom heel graag hier mijn nek, rug enz te laten behandelen.
Laura van DaalLaura van Daal
10:26 20 Aug 19
Zeer goede chiropractoren. Kennen hun vak uitstekend. Elk bezoek wandel ik opgelucht en met een pak minder klachten buiten.Hier werd ook gezien dat mijn zoon steunzolen nodig had, waardoor latere klachten aan knieën, heupen of rug vermeden kunnen worden.
js_loader