CHIROPRAXIE DESIMPELE

Maak een Afspraak

INFO EERSTE BEHANDELING

WAT IS CHIROPRAXIE

Chiropraxie is een discipline binnen de gezondheidszorg die zich voornamelijk toelegt op de diagnose, de behandeling en de preventie van aandoeningen aan het bewegingsapparaat, met in het bijzonder nek- en rugklachten.  Met zijn universitaire opleiding is de chiropractor gespecialiseerd in de behandeling van gewrichts-, spier- en aanverwante zenuwaandoeningen, vooral aan de wervelkolom en de omliggende gewrichten. Men kan een chiropractor dus terecht een rugspecialist noemen.  Chiropraxie maakt geen gebruik van medicijnen, inspuitingen, infiltraties of operatieve ingrepen. De belangrijkste behandelingsmethode heeft speciale aandacht voor de wervelkolom en bestaat uit snelle, korte, precieze impulsen op een gewricht of spier die gewoonlijk pijnloos verlopen.

Daarnaast omvat de behandeling bij de chiropractor spierversterkende en mobiliserende oefeningen alsook advies over de algemene nek- en rughygiëne.

WAT KUNNEN WE BEHANDELEN?

 • Acute en chronische lage rugpijn (lumbago, spit, verschot, artrose, overbelasting)
 • Chronische lage rugpijn
 • Ischialgie/sciatica
 • Discus Hernia
 • Nekpijn
 • Zenuwpijn
 • Hoofdpijn (spanningshoofdpijn, migraine)
 • Whiplash
 • Schouder- en armklachten
 • Spierpijn
 • Stressgerelateerde spanning
 • Sportblessures
 • Gewrichtspijn
 • Zwangerschapsgerelateerde rugklachten
 • Peesontstekingen
 •  

KAN JE EEN TERUGBETALING KRIJGEN?

In België wordt chiropraxie gedeeltelijk terugbetaald door de ziekenfondsen en private verzekeraars. Hiervoor is geen voorschrift vereist. Contacteer uw ziekenfonds of chiropractor voor verdere inlichtingen.

Klik hier voor meer informatie over terugbetaling

KAN CHIROPRAXIE MIJ HELPEN?

De graad van patiëntentevredenheid bij behandeling door een chiropractor ligt in België op 90%. Dat is een van de bevindingen van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE). De algemene graad van patiëntentevredenheid in de gezondheidszorg in België is 78%. Chiropraxie scoort dus zeer goed ten opzichte van het gemiddelde.

WAT IS DE 'KRAK'?

Er zijn verschillende theorieën over waarom deze plotselinge drukverandering plaatsvindt tijdens een chiropractische manipulatie. Sommigen geloven dat de verandering in druk de gewrichtscapsule oprekt en een plotseling uitstoten van gassen veroorzaakt. Anderen geloven dat de verandering in druk een tragere uitstroom van vloeistof in het gewricht veroorzaakt, wat op zijn beurt een verandering in druk veroorzaakt en het kraakgeluid.

Het is belangrijk op te merken dat het kraakgeluid tijdens een chiropractische manipulatie niet altijd aanwezig is en dat de aanwezigheid ervan geen indicatie is voor de effectiviteit van de behandeling. Het is een normaal en veilig aspect van sommige chiropractische technieken en wordt door veel patiënten als geruststellend ervaren.

WELKE OPLEIDING IS VERPLICHT?

De opleiding chiropraxie, waar ook ter wereld, is een gestandaardiseerde, geaccrediteerde, voltijdse studie van minstens vijf jaar op universitair niveau. De opleiding vertoont grote gelijkenissen met de opleiding geneeskunde. Daarnaast genieten studenten een specifieke, klinische opleiding tot chiropractor. Na de masteropleiding volgt nog een deeltijdse beroepsopleiding van één jaar.

Klik op het logo voor meer info over de scholen.

INSTALLEER ITSME!

Door Itsme op uw telefoon te installeren kan u samen met uw chiropractor de nodige medische geschiedenis en andere relevante informatie bekijken. Dit kan de zorg en behandeling verbeteren omdat uw chiropractor een beter inzicht heeft in uw gezondheidssituatie.

HOEVEEL BEHANDELINGEN?

Het aantal behandelingen dat nodig is om verbetering te zien, hangt af van de specifieke klacht van de patiënt en kan variëren van persoon tot persoon.

Op 3 behandelingen moet er zowel voor u als voor ons een verandering zijn opgetreden om verdere behandeling te kunnen verrechtvaardigen. Als er geen verandering is na 3 behandelingen zullen wij u terug verwijzen naar uw huisarts of samen met u een alternatief zoeken.

HEB JE EEN VOORSCHRIFT NODIG?

Chiropractors werken doorgaans niet op basis van een voorschrift, maar wel vaak op verwijzing. Dit betekent dat u geen voorschrift nodig heeft om een chiropractor te raadplegen.

In de praktijk zien we echter meer en meer mensen die door hun arts worden verwezen voor een mechanische analyse en onderzoek naar de oorzaak van het probleem.

VOOR WIE IS CHIROPRAXIE?

Chiropractie is geschikt is voor mensen van alle leeftijden. Of het nu gaat om baby’s, kinderen, volwassenen of ouderen, de behandeling wordt aangepast aan de specifieke klachten en de leeftijd van de patiënt.

TE LAAT OF NIET AANWEZIG?

Indien u een afspraak hebt gemaakt, maar onverwacht verhinderd bent, dan vragen wij u om ons zo snel mogelijk te verwittigen. We begrijpen natuurlijk dat sommige situaties onvermijdelijk zijn, maar we stellen het op prijs als u ons minstens 24 uur op voorhand op de hoogte brengt, zodat we de vrijgekomen tijd aan andere patiënten kunnen aanbieden. U kan ons telefonisch bereiken of uw online consultatie annuleren.

Wij proberen er alles aan te doen om u de best mogelijke service aan te bieden en stipt te werken. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen hebt.

Kimberly BlatjikaKimberly Blatjika
19:44 04 Jun 23
Wij werden doorverwezen door de pediater voor onze dochter Aurora, toen ze 4/5 weken oud was huilde ze continue, dit was al van de geboorte maar het werd erger en erger,… bleek een blokkade te zijn ik de nek. Sinds we naar Hans gaan gaat het een stuk beter ! Ze is veel rustiger en kan jaar hoofdje tillen zonder te schreeuwen van de pijn!Nu binnenkort hebben we een 3de afspraak en ikzelf en Aurora kijken er al weer naar uit. Ook zeer vriendelijke balie bediende trouwens! Doe zo verder 😊
Lien CoppensLien Coppens
13:04 05 May 23
Oscar was een zeer onrustige en huilerige baby van bij de start. We wisten niet goed wat er mis was, konden hem niet alleen laten liggen en deed hij amper dutjes overdag met huilbuien en oververmoeidheid tot gevolg.Toen we na onze eerste afspraak thuis kwamen, viel Oscar in slaap en deed hij het geweldig. Hij was een gelukkiger kind, had duidelijk minder moeite met alleen liggen en hij was een pak rustiger en gelukkiger. Toen we na de tweede behandeling merkten dat het terug minder goed ging, kregen we zonder aarzelen een snelle opvolg-afspraak. Topservice en magische handen! Heel blij dat we de stap namen om met onze baby van 6 weken langs te komen.
Philip CornuPhilip Cornu
10:48 27 Apr 23
Zéér vriendelijke mensen te Sint Niklaas en men wordt zéér professioneel geholpen. Chiropraxie is voor mij de ideale oplossing voor mijn probleem en ik kan dit trouwens iedereen aanbevelen. Jong, oud, sporters,….we kunnen hier allemaal terecht 👍👌Topteam!
Roma ChristRoma Christ
06:37 14 Apr 23
Echte vakmannen/vakvrouwen. Vriendelijk en zeer geïnteresseerd in je rugklachten. Ze helpen je tot de laatste puntjes, met oog tot de details. Persoonlijk ben ik zeer goed geholpen door Hans. Ik kan ze alleen maar aanraden aan heel Waasland en omstreken.
Mandy van houteMandy van houte
13:20 12 Apr 23
Zeer professioneel geholpen, onmiddellijk verbetering al na de eerste behandeling. Leuk dat je een mail krijgt met oefeningen die je thuis kunnen verder helpen
Celine VCeline V
11:29 03 Apr 23
Bij Hans gegaan na doorverwijzing van onze kinderarts. Zoonlief was nog maar drie weken oud, maar door de zachte aanpak en de goede opvolging is hij na enkele weken verlost van zijn klachten. Hans weet wat hij doet en doet dit op een dusdanige voorzichtige manier dat je baby de gehele tijd ontspannen is. Wij zijn dankbaar voor zijn kennis en kunde.
eddy smeteddy smet
19:42 27 Sep 22
Altijd geholpen , alles zit daarna op zijn plaats
saban bilicisaban bilici
09:12 23 Feb 22
Onze dochter die ongelofelijk veel last had van krampen, ontroostbaar was en slecht sliep, is na de behandeling van de magische handen van Hans een totaal andere baby. Ze heeft veel minder last van krampen, slaapt beter en is een tevreden baby!Een bekwame chiropractor met liefde en passie voor zijn vak. Top!
anja vervaertanja vervaert
21:57 09 Nov 21
Een aanrader met zeer goed resultaatKent zijn job 👍
Memtj P&PMemtj P&P
08:28 10 May 21
Heel gemakkelijk online reserveren of telefonisch. Na vriendelijk onthaal word je doorverwezen om in hygiënisch een soort pashokje je uit te kleden om daarna onderhanden genomen te worden door uiterst beleefde mensen die hun vak zeker kennen. Ze laten je enkel terug komen wanneer het nodig is. Ik kom heel graag hier mijn nek, rug enz te laten behandelen.
Laura van DaalLaura van Daal
10:26 20 Aug 19
Zeer goede chiropractoren. Kennen hun vak uitstekend. Elk bezoek wandel ik opgelucht en met een pak minder klachten buiten.Hier werd ook gezien dat mijn zoon steunzolen nodig had, waardoor latere klachten aan knieën, heupen of rug vermeden kunnen worden.
js_loader